Brucošijada FER-a opravdala očekivanja

brucošijada fer 2011Brucošijada zagrebačkog FER-a odavno slovi kao jedna od najboljih studentskih zabava ne samo u “metropoli”. Ovo događanje redovito bilježe i naši suradnici. Tako se ove godine na FER zaputila naša Sara Al Hamad.

Glazbeni događaj koji je oduševljavao ekipu svih ovih godina, ni ovoga puta nije zakazao sa svojom pozitivnom vibrom. Neopisiva gužva do koje je došlo prošle godine srećom je na spretan način ovaj put izbjegnuta, te je čak na kraju bilo dovoljno ulaznica, pa stoga i na tome svaka čast organizatorima.
Na putu prema FER-u prošla sam Martinovkom i ostala zapanjena brojem ljudi koja se “zagrijavala na otvorenom” unatoč niskoj temperaturi, bez ikakve potrebe da uđe u veliki FER i provjeri što se nudi unutra. U 21:00 brucošijadu su službeno otvorili dečki iz Mog Benda, koji su nekako uspjeli isplivat iz mora demo bendova, no nažalost ih je došlo poslušati svega desetak ljudi.
Najveći broj posjetitelja se gurao oko glavne pozornice oko pola 10 ne bi li uhvatio koji ritam St!llnessa, što me poprilično iznenadilo jer sam za zagrijavanje ekipe očekivala prije Nenu Belana . Nakon St!llnessa uslijedio je She Loves Pablo, stoner bend koji je očigledno postao miljenik zagrebačke publike bar ako je suditi po ekipi koja ih je odslušala u svojevrsnom transu. Dečki su odsvirali „hitove“ s debitanskog Mother of All albuma, koji je pobrao prilično dobre reakcije i u inozemstvu.
Nakon malo zujanja po okolnim floorovima, vratila sam se na Nenu Belana & Fiumense taman kad je počela „Noć afrička“, i promatrala razuzdane polugole mladiće koje je ova pjesma očigledno dovela do vrhunca.
Nakon Nene, pozornicu su okupirali žestoki pulski punkeri Fakof Bolan i tada je otprilike dugo najavljivana FER-ova bomba eksplodirala. S obzirom na kultni status benda, na njihovom nastupu moglo se vidjeti i starih i mladih. Odsvirali su većinu hitova, odradili više no korektan nastup i pošteno oznojili publiku.
Nakon njih zaletila sam se na Marčela, koji se nakon tri godine vratio na brucošijadu FER-a i svoj nastup odradio i više nego odlično. Moram priznat da mi je njegov nastup bio savršen završetak jednog od boljih izlazaka u proteklih godinu dana, stoga pozivam sve koji su ove godine propustili ovaj fantastični događaj da nagodinu obavezno dođu, zasigurno neće požaliti.@


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*