Disturbed rasprodali Boogaloo!!!

Usprkos činjenici da nu-metal više nije u vrhu popularnosti iz Disturbeda očito imaju svoje navijače. Zagrebački Boogaloo bio je premali da primi sve koji su planirali uživati u mračnim zvukovima Draimanove ekipe.

Još u danima kad je nu-metal (new breed) bio mlad publika im nije bila sklona i to sve dok ih s margine nisu povukli “moguli mračnog saunda”, Ozzy Osbourne i Marilyn Manson da nastupaju kao predgrupa. Malo po malo izgradili su image banda koji je, iako dolazi pod nu-metal “etiketom”, zanimljiv i metal fanovima koji preferiraju ozbiljniji zvuk. Ovdje se prvenstveno misli na Judas Priest, s kojima se i sam pjevač, David Draiman voli uspoređivati.

Na zagrebački koncert tako su doslovno “navalili” fanovi iz Hrvatske ali i okolnih zemalja, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije. U publici se moglo vidjeti mnogo najrazličitije ekipe, od očekivanih gotik dama i njihovih pratitelja i mladih nubreedara do starih metalaca, hardkoraša, a tu se našla čak i ekipa iz Hladnog piva.

Kao zagrijavanje zasvirali su varaždinski Cold Snap. Posao su izučili do detalja, od plesnih pokreta nalik branju krumpira do gledanja u nebo i traženju Svevišnjeg pogledom po stropu zagrebačkog kluba. Zvuk je također u gabaritima koji se očekivaju od stilskih pravovjernika. Obzirom na količinu metalnog naboja sumnjam da je On bio blizu jer spremao se inferno.

Na izlazak dugoočekivanih zvijezdi Boogaloo je proključao, a Draiman je imao support 1000 glasova kao u najboljim danima. Mada nu.metal bandovi više ne zauzimaju prva mjesta top liste ovaj gig je potvrda kako kod nas još uvijek “pale” MTV zvijezde od prije 10-ak godina.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*