Massive Attack zatvorili INmusic 2010

Drugi dan na InMusicu 2010Posljednji dan InMusica obilježili su nastupi Massive Attack i Flaming Lips na glavnom stejđu, ali i uspješne predstave ostalih sastava.
Veću gužvu na Tuborg Green Stageu izazvali su već Dubioza Kolektiv, posljednjih mjeseci obavezni gosti na većini open-air događanja u Hrvatskoj. Ne treba ih se posebno niti predstavljati, a fanovi nisu propustili niti ovu priliku za veselo pocupkivanje uz njihov “balkan hip-hop metal”. Ispostavilo se kako je ovo bio odličan uvod u nastup sljedećih malih/velikih zvijezdi Skindred.
“Ćelave dredove” predvodi Benji Webbe i zajedno sa svojom ekipom izvodi neki metal punk reggae miks koji je očito sve popularniji i u ovim krajevima. Benji je bend osnovao nakon razlaza poznatijih Dub War i u prvo vrijeme “plovio na valu” nu-metala da bi se ubrzo prebacio na područje gdje se odlično snalazi. Ovo je prepoznala i publika koja se natiskala ispred bine, pa su i oni koji nisu upoznati s materijalom brzo naučili rasta-ragga parole. Poštena svirka.
Pauza nakon Skindreda bila je i prilika za laganu rotaciju ispred stejđa koji se spremao za stare znance, miljenike zagrebačke publike željne irskih poskočica i piva, Floggin Molly. Ekipa kreće oštro i “na prvu” što je popraćeno vijorenjem irskih zastava i zelenih dimnih kutija. Preporuka za sve Pogues fanove, no šteta jer su na glavnom stejđu već drmali Massive Attack.
Bristolski trip-hop prvaci izašli su na pozornicu nakon veselih Flaming Lips čiji se koncert pretvorio u prštavu, post hipijevsku predstavu punu konfeta, balona i šarenih kutijica.
Massive definitivno nisu šareni: nakon Lipsa obojenih u narančaste nijanse pale svoj display na kojima se izmjenjuju podaci koji nikako ne mogu razveseliti svakog iole senzibilnijeg gledatelja. Uz mega-jake basove i bijele reflektore koji su podsjećali na isljedničke prostorije u Guantanamu ili reflektore bombardera uzlijetanju s nosača aviona “bristolci” su reda hitove bogate karijere. Iz stvari u stvar pleli su tmastu atmosferu, dok su se na stejđu izmjenjivali gostujući glazbenici. Čak i zamjerke da su tek ponovili nastup od prije 6 mjeseci i hladan odnos s publikom nemaju potrebe jer se ovdje ne radi o običnom rock bendu nego timu konceptualaca koji imaju što za reći.
Impresivan nastup na tragu prošlogodišnjeg njemačkih elektroničara Kraftwerk može se uzeti i kao highlight cijelog trodnevnog okupljanja na Jarunu.
Vidimo se na godinu u šestom InMusic izdanju. md


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*