Dvostruka horrorbilly poslastica

psychobilly, zombie, creepshow, kset, zagreb, koncertKrajem listopada KSET su uzdrmala još dva banda iz sve masovnije bulumente psychobilly horror sastava, THE CREEPSHOW i BLOODSUCKING ZOMBIES FROM OUTER SPACE. U posljednje vrijeme u zagrebačkom klubu imali smo prilike vidjeti i Meteors i Mad Sin, a ovim gigom tradicija se nastavlja. Može se reći kako KSET postaje sve značajnije mjesto za ovaj glazbeni podžanr.Iako se ovaj koncert trebao održati još krajem svibnja, neke, nazovimo ih čudne okolnosti, dovele su do toga da u nastupu ovih pomahnitalih „sajkosa“ uživamo tek krajem listopada. Sudeći po outfitima obaju bendova, možda bi termin za u Hrvata sve popularniji Helloween bio prikladniji za održavanje ovog koncerta, ali ovaj uranjeni datum nije smetao ljubiteljima psychobilly i horrorpunk muzike da se okupe u priličnom broju u zagrebačkom klubu Kset.

psychobilly, zombie, creepshow, kset, zagreb, koncertKoncert su otvorili Austrijanci Bloodsucking Zombies From Outer Space, koji kao uzore navode Tobe Hoopera, Lucio Fulcija i Daria Argenta, kao i bendove poput Nekromantix, Mad Sin i Use To Abuse, a glavna su im inspiracija teme i stereotipi popularnih horror filmova B kategorije (zombiji, mumije, groblja). Energičnim nastupom i prikladnim outfitima u vidu corpse painta i sličnih boleština osvojili su publiku, te se čak kasnije po raznim internetskim forumima i u neobaveznom čavrljanju na kavama spominjala njihova apsolutna premoć u nastupu naspram glavnog benda večeri, The Creepshowa.

psychobilly, zombie, creepshow, kset, zagreb, koncert

The Creepshow predvodi karizmatična pjevačica i gitaristica Sarah Sin, inače Hellcatina mlađa sestra, koja ju je zamijenila na tom mjestu. The Creepshow dolaze iz Kanade, a nastali su 2005. godine. Glavna inspiracija im je, kao i BZFOS-u, horror-filmovi i slični sadržaji istih. Koncert su otvorili hitovima s novog albuma Run For Your Life, a kasnije su se zaredali hitovi i s prijašnjeg albuma Sell Your Soul iz 2006. poput Cherry Hill, Creatures Of The Night, Zombies Ate Her Brain… Sam nastup je bio dosta dobar, makar bi se moglo reći i nekako suviše mlak i rutinski odrađen. No zabava je bila dobra kao i obično na takvim koncertima, tako da će ovaj koncert mnogima ostati u lijepom sjećanju prvenstveno zbog dobre atmosfere, a tek onda zbog same svirke bendova.  Tea Čondrić


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*