Dvostruka rockabilly pržiona

17.11.KSET ZAgreb
KSET će ugostiti dva iznimna imena pomalo zapostavljenog glazbenog pravca, The Hillbilly Moon Explosion i Psycho Mutants.

The Hillbilly Moon Explosion su rock’n’roll fantazija izrasla iz male underground/rockabilly scene matičnog Züricha. Zahvaljujući prepoznatoj kvaliteti i osebujnosti, bend bilježi godine gostovanja, poziv (odbijen) za sudjelovanje u švicarskom izboru za pjesmu Eurovizije, suradnju sa Scorseseom i više značajnih glazbenih imena, veliku europsku turneju s Jeffom Beckom…

Prve demo snimke stvaraju krajem 1998, no debitantski album Introducing The Hillbilly Moon Explosion izlazi tek 2002. Rock’n’roll 1950-ih s primjesama svačega, od tugaljivosti bluesa i hillbillyja do garage punk energičnosti i nemilosrdnog psycho/rockabilly basa stopljene u prepoznatljivu različitost, zadržat će The Hillbilly Moon Explosion do danas.

Drugi studijski album Bourgeois Baby (2004) donosi opet osobiti rock’n’roll, malo countryja, malo mamba, malo bluesa i nezaustavljivo rastući broj obožavatelja koji ih prate na sve češćim gažama i žele još! Tako i nastaje By Popular Demand (2005), kolekcija rijetkih i live stvari koje je bend svirao od 1999-2005, a koje se nisu našle na prva dva albuma.
All Grown Up (2007) sniman je u San Diegu (Soil of the South Studio) kod producenta, rock-kolekcionara, zaljubljenika i majstora analognog zvuka Marka Neilla, a na njemu gostuju Eddie Angel (Los Straitjackets), Archie Thompson (Ray Charles Orchestra), Craig Packham i sam Neill (The Unknowns).
U Zagrebu će predstaviti najnoviji album, Buy Beg or Steal (2011), snimljen u Goldtop studiju u Camdenu u Londonu, čiju produkciju potpisuje Greg Townson iz The Hi-Risersa, a od trinaest stvari s njega svakako najviše pažnje privlači singl My Love For Evermore, mračna psychobilly balada, u kojoj se Emanueli u duetu pridružuje Spark Phillips Sparky iz Demented Are Go.

Kultni mađarski bend Psycho Mutants mogu se opisati kao kombinacija Johnny Casha, Nick Cavea i Pulp Fictiona, odradili su preko 120 koncerata i nekoliko festivala. Energični, spontani i originalni na stageu, preporuka su svakom ljubitelju žanra.

Ulaz se otvara u 20h. Ulaznice po 50 kn su u pretprodaji u Dirty Old Shopu (Tratinska 22) i KSET-u po cijeni od 50 kn, na ulazu 70 kn.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*