Jarboe u Močvari

otvara se klub Močvara09.06. Močvara Zagreb
Nakon Michaela Gire u Močvaru dolazi i Jarboe, uz njega najvažnija članica legendarne grupe Swans, koji su zajedno sa Sonic Youth sačinjavali okosnicu njujorške alternativne scene 80-ih. Jarboe je nakon raspada Swansa nastavila njihovu mračnu i ekstremnu tradiciju, surađujući pritom i s vrlo zanimljivim glazbenicima kao što su Justin Broderick (Napam Death, Godflash, Jesu), Jim Thirlwell (Foetus), Blixa Bargeld (Einstürzende Neubauten, Bad Seeds), Alan Sparhawk (Low)… Jedan od njenih neobičnijih suradničkih projekata je snimanje albuma “Neurosis & Jarboe” (Neurot recordings. 2003.), gdje se udružila s kultnim klasicima i pionirima sludge/doom metal glazbe, spojivši dvije naizgled nespojive stvarnosti u epsko monumentalno djelo.

Koncert u Močvari je promocija novog albuma “Mahakali” na kojem su sudjelovali Phil Anselmo (Pantera) i Attila Csihar (Mayhem i Sunn O))). U svom radu redovito odbacuje glazbene stereotipove da bi kreirala šokantnu i snažnu glazbu, u kojoj važnu ulogu ima njen specifičan glas koji se proteže od emotivnih blues/gospel zvukova i krhkog i delikatnog šapta, pa sve do divljeg, sirovog  vriska. U svakom slučaju nam uvijek provokativna, ekstremna, bučna i beskompromisna Jarboe, sa svojim pjesmama o seksu, religiji i smrti, obećava intrigantan koncert koji ne treba propustiti.

NAER MATARON
(Grčka)
Aktivni od daleke 1995. godine, Naer Mataron su ostali zapamćeni kao jedan od najznačanijih grčkih metal bendova u povijesti. Na njihove tekstove jako utječe grčka mitologija, tako da njihov stil nazivaju i „hellenic black metal“. Prije dvije godine su potpisali za Seasons of Mist, na kojem su objavili zadnji album “Praetorians” (2008.), a u Močvaru dolaze sa pjevačem grupa Ved Buens Ende i Dodheimsgard.

upad u pretprodaji: 75 KN, na blagajni kluba na dan koncerta: 90 KN


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*