Kako (ne) izgubiti glavu na faksu

rijeka fakultet filozofskiDanašnji odlazak na fakultet zapamtiti će osam studentica Filozofskog i Učiteljskog fakulteta u Rijeci. Naime, oko podneva studentice su ušle u dizalo namjeravajući iz prizemlja otići na šesti kat. U trenutku kad su se zatvorila vrata, kabina nije krenula gore, već upravo suprotno – pala je zajedno sa studenticama u garažu!

Studentice su čule neobičan zvuk i odjednom se našle kat niže u garaži. Pritiskale su gumb za pomoć, no uzalud. Nakon nekoliko paničnih minuta jedna studentica rukama je otvorila vrata te su sigurno napustile kabinu koja se nalazila desetak centimetara ispod razine tla garaže. Je li došlo do pucanja čeličnog užeta ili kvara u softveru dizala biti će poznato tek nakon kontrole.
rijeka fakultet filozofskirijeka fakultet filozofski

Studentice se pitaju kako to da je dizalo zakazalo samo mjesec dana nakon otvaranja zgrade? Zašto djevojkama nije poslana pomoć nakon pritiskanja gumba za hitne slučajeve? Na koncu, što bi se dogodilo da su djevojke ušle u dizalo nekoliko katova više?

Podsjećamo kako je zgradu Filozofskog i Učiteljskog fakulteta svečano otvorila premijerka Jadranka Kosor, a zgrada je u medijima predstavljena kao jedan hvalevrijedan projekt. Na studentske upite zašto su neki zidovi neoličeni, zašto vire žice iz zidova, te zašto iz stropa vire čudne koje vise nad glavama, odgovor je bio da je to industrijska moderna umjetnost. Koji će odgovor dobiti na pitanje zašto je djevojkama danas bio ugrožen život? LM


7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*