Močvarni laboratorij #7

močvara radionicaMočvarni laboratorij je set radionica koje se odvijaju u popularnom zagrebačkom klubu. Močvarci su za ovu jesen pripremili: etno, plesnu, žonglersku i tonsku radionicu, te radionice održavanja bicikla i tzv. rearhitekture.

Radionice će se održavati od 26.09. do 31.12. a prijave počinju 20.08. tj. ovu subotu! Požuri i prijavi se! Za više informacija posjetite www.lab.urk.hr

Opis radionica

Močvarni Laboratorij je projekt neformalne edukacije koji se odigrava jednom godišnje kroz tromjesečni ciklusa radionica.

Etno radionica

Pričom i pjesmom proširit će se poimanje glazbe, a zatim etno-glazbe. Tko može i želi ­ pjeva, a oni koji sviraju neki instrument ­sviraju. Dobrodošli su i oni koji će samo lupkati/udarati ritam standardnim ili improviziranim udaraljkama. Cilj je da svi osjete kako mogu sami pjevati i svirati. Također – upoznati se s načinom kako je to bilo nekad davno kada je postojala samo živa glazba, osjetiti kako glazba zbližava ljude, upoznati se s našom etno-glazbom i glazbom iz svijeta.
Voditeljica: Dunja Knebl, etno glazbenica

Održavanje bicikla

RAdionica je namijenjena onima koji su se zasitili krckanja, škripanja, cviljenja i svih drugih zvukova koje vaš bicikl ispušta, a ne bi trebao, a žele saznati kako bicikl funkcionira i kako ga održavati? Radionica održavanja bicikla će pružiti osnovna znanja i osigurati potreban alat da se sve naučeno isproba u praksi te na licu mjesta svoj bicikl dovede u stanje funkcionalnog prometala kakvo bi trebao biti. Radionica kreće s jednostavnim popravcima kao što je zamjena zračnice, a do kuda će stići ovisi o željama i afinitetima polaznika. Nužno je da polaznici imaju vlastiti bicikl na radionici.
Voditelj: Saša Relić, samouki bicikl-majstor

Plesna radionica

Radionica je namijenjena svima, s plesnim iskustvom ili bez njega. Cilj ove tromjesečne radionice je uspostavljanje odnosa između jednog i drugog, ideje i izvedbe te iste ideje. Radionica će izgledati tako da će se kroz prvi dio dana usvajati ili se prisjetiti nekih osnovnih postavki (zajedničkih raznim plesnim tehnikama, od modernog baleta do suvremenog plesa) kroz zagrijavanje tijela, a i mozga (ponavljanjem plesnih sekvenci). Kroz drugi dio radionice bavit će se slaganjem vlastitog izvedbenog materijala pomoću sistema zapisivanja, razmjene tih istih zapisa i na kraju izvođenja svog materijala koji zbog razmjene, a i izmjena više nije tvoj original. Ovakvim sistemom problematizira se i vlasništvo ideje/koncepta. Predavanjem svoje ideje ostatku grupe dolazi do nadogradnje originala.
Voditeljica: Ivana Vratarić, plesačica

Rearhitektura

Reclaim, Recycle, Reuse
Cilj radionice je stvoriti arhitektonsko djelo, malu intervenciju u prostoru, koristeći materijale koji bi inače završili u smeću, ležali neiskorišteni ili nisu prvotno doživljeni kao materijali za gradnju. Nakon kratkog teoretskog dijela, analize zadatka, karakteristika materijala i tehnika, preći će se na izradu projekta i realizaciju uz stručnu vodstvo, eksperimentirajući s upotrebom prerađenih materijala koji imaju mogućnost ponovnog korištenja.
Voditelj: Saša Relić, dipl.ing.arh.

Tonska radionica

Saznajte sve što ste oduvijek željeli znati o zvuku, a niste se usudili pitati – od fizikalnih osobina, preko tehnika ozvučavanja, snimanja i obrade zvuka uz pomoć pripadajuće tehnologije, do sound designa i post produkcije tona za sliku. Praktični dio radionice predviđa izradu soundtracka (dijalog, šumovi, efekti i glazba) za kratki film.
Voditelj: Nikola Uršić, vlasnik jednog Porina, sa 15 godina iskustva u snimanju glazbe, ozvučavanju koncerata, post produkciji i terenskim snimanjima.

Žonglerska radionica

Voditelj radionice Davor Peršić, profesor sociologije, koji se 13 godina profesionalno bavi cirkuskim vještinama, a profesorstvo sociologije primjenjuje samo za privatna opažanja i radionice cirkuskih vještina na mikrosociološkoj razini. Na radionici će se učiti osnove žongliranja, ekvilibrizma, scenskog pokreta i klaunerije začinjene animacijskim i dramskim igrama za djecu i odrasle, a sve servirano na ugodnom ozračju kakvo i priliči cirkuskim vještinama.
Voditelji: Davor Peršić & Margareta Peršić, profesionalni žongleri i cirkusanti


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*