Počinje F-Alter 2013.

f-alterKrajem ožujka na nekoliko lokacija u Karlovcu kreće inicijativa mladih F-Alter pokrenuta od Udruge mladih Poluga.

F-Alter (Fali Alternative) je inicijativa skupine mladih kojom se želi uljepšati specifične gradske površine spojem tradicionalne i moderne kulture putem ulične i audio-vizualne umjetnosti.

Inicijativom će se održati desetak kratkih akcija na otvorenom u kojima će se privremeno ili za stalno dati površini ili prostoru novi značaj. Pritom će se koristiti bijela boja kojom će se na odabranoj površini raditi spoj tradicionalne kulture u obliku čipke te projicirati razni komplementarni motivi putem projektora. Također se projicira i iznad vode, u parkovima, na zgradama.

Za kraj inicijative održati će se završno večernje događanje ispred spomenika antifašističke borbe na kojem će se projicirati nastali materijali tokom inicijative i napraviti dj program elektroničke glazbe.

Članovi inicijative su članovi udruge mladih Poluga, volonteri udruge i učenici karlovačke Gimnazije i Ekonomsko-turističke škole.

Facebook event

Ova građanska inicijativa provedena je zahvaljujući financijskoj potpori Regionalne zaklade za lokalni razvoj “Zamah“ u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*