Predstavljanje karlovačke mreže udruga u nezavisnoj kulturi KA-operativa

16.04. 10:00h Centar za mlade na Gazi, Struga 1, Karlovac
Na tiskovnoj konferenciji u CZM na Gazi biti će predstavljena mreža udruga u nezavisnoj kulturi “KA-operativa” pokrenutu u okviru istoimenog projekta Udruge za kreativni razvoj Domaći zajedno s više partnerskih organizacija iz Karlovca.

Kroz projekt KA-operativa želi se okupiti što više organizacija, inicijativa i pojedinaca koji djeluju u polju nezavisne kulturne scene na produkcijskoj, zagovaračkoj ili kustoskoj razini te uspostaviti aktivnu mrežu koja će zagovarati bolju poziciju nezavisne kulturne scene, počevši od uvjeta i mjesta za rad, financiranja do vidljivosti i razvoja publika. Trenutno mreža broji jedanaest udruga i neformalnih inicijativa.

U okviru projekta KA-operativa predviđeno je održavanje više edukacija, studijskih posjeta i drugih aktivnosti jačanja mreže kao i komunikaciju s lokalnom upravom za unaprijeđenje pozicija nezavisne kulturne scene i kulture mladih u Karlovcu. Dio predviđenih projektnih aktivnosti već je održan početkom godine.

Organizacije uključene u mrežu KA-operativa žele sudjelovati u kreiranju gradske kulturne politike, s naglaskom na otvaranje, uređenje, vođenje i programiranje prostora za aktivnosti nezavisne kulturne scene u Karlovcu te se povezivati sa sličnim inicijativama u regiji i šire.

Članice mreže KA-operativa izvjestiti će o dosadašnjim i najaviti buduće aktivnosti s naglaskom na javnu debatu o pitanjima potreba organizacija koje djeluju na području nezavisne kulturne scene u gradu Karlovcu, a koja će biti održana krajem travnja.

Projekt KA-operativa provodi se temeljem financijske podrške Zaklade “Kultura nova”.

Tiskovna konferencija održati će se u utorak, 16. travnja u prostoru karlovačkog Centra za mlade na Gazi, Struga 1, s početkom u 10.00 sati.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*