Prometni kaos oko novootvorene zagrebačke Arene

SVEČANO otvorena Arena Zagreb “zatvorila” je stanovnike naselja Remetinečki Gaj od kojih neki zbog mnoštva vozila nisu znali “gdje im je glava, a gdje rep”.

Iako su zagrebačke gradske vlasti i policija apelirale na posjetitelje rukometne utakmice između Hrvatske i Rusije, da neposredno do dvorane Arena Zagreb ne idu automobilima već da svoja vozila parkiraju na parkiralištu kraj Zagrebačkog Velesajma, veliki broj vozača to nije poslušao te se uputio prema Remetinečkom Gaju koji je uoči, tijekom i nakon utakmice bio doslovce okupiran stotinama vozila.

Gradske vlasti organizirale su ZET-ove autobuse koji su posjetitelje prevozili od Velesajma do Arene Zagreb, međutim unatoč najavi o blokiranju svih prilaznih cesta prema Areni Zagreb, prometna policija to nije učinila što je izazvalo velike nevolje za stanovnike Remetinečkog Gaja.

Jedna od stanarki “okupiranog” naselja je Zrinka Maček, koja nam je rekla da je nakon povratka s putovanja u svome naselju zatekla prometni kaos. Stanari su imali velikih problema pri traženju parkirnih mjesta u vlastitom naselju, a nemali broj njih je bio prisiljen ostaviti vozilo i nekoliko ulica dalje od vlastite zgrade.

Grad dao, Grad uzeo

Maček kaže da su ekipe Zagreb Parkinga kasnije odnosile automobile koji su bili nepropisno parkirani uključujući vozila stanara Remetinečkog Gaja koji su, nemajući alternative, parkirali na zelene površine, a koje zapravo i nisu zelene, jer je cijelo naselje još uvijek raskopano i u blatu nastalom zbog izgradnje Arene.

Zrinka Maček kaže da joj je u policijskoj postaji u Remetinečkom Gaju rečeno da gradska uprava nije dala dozvolu za zatvaranje svih prilaznih cesta, već samo onih na stotinu metara ispred same Arene. Isto joj je potvrđeno od strane zagrebačke Prometne policije. Iz toga proizlazi da je Grad Zagreb, kao vlasnik Arene, posjetiteljima utakmice dao besplatne ulaznice, a nakon toga nekima od njih “čestitao” blagdane sa “čestitkom” na kojoj se ističe znak Zagreb Parkinga te cifra od 500 kuna koliko košta “usluga” pauka.

Parkiralište na kojem će se moći parkirati vozila posjetitelja Arene Zagreb i budućeg trgovačkog centra na Laništu, još uvijek nije gotovo i neće biti u funkciji još nekoliko mjeseci, zbog čega Zrinka Maček kaže da je već u siječnju, kada se održava Svjetsko prvenstvo u rukometu, vrlo izgledno ponavljanje sinoćnjeg scenarija u njenom naselju čiji stanovnici s opravdanim nezadovoljstvom gledaju na polurješenje koje bi trebalo odgovoriti na problem parkiranja oko Arene Zagreb.

Spomenimo da je Arena Zagreb građena od srpnja 2007. godine, a stajala je gotovo 90 milijuna eura. U srijedu je dobila privremenu uporabnu dozvolu na rok od 90 dana tijekom kojih izvođači radova moraju ukloniti sve postojeće nedostatke kako bi dvorana dobila stalnu dozvolu i kako bi mogla biti u punom pogonu, navodi Index.hr.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*