Prosvjedi i u Karlovcu

 karlovac prosvjediNakon što su u Zagrebu postali nezaobilazni dio poslijepodnevnog i večernjeg izlaska, i nakon što su se zbili u gotovo svim većim hrvatskim gradovima, prosvjedi protiv Vlade kreću i u Karlovcu.

Prosvjedi su najavljeni za srijedu, 9. ožujka u 19 sati na Starom platzu, Trgu bana Jelačića.
Iza organizacije stoji student ugostiteljstva iz Karlovca Silvio Šimić koji poziva na miran i dostojanstveni mimohod gradom s jednom parolom: Dolje Vlada!

No, što dalje? Prosvjednici, kao što smo već pisali zastupaju sve strane društva od branitelja, nogometnih navijača, članova desnih stranaka preko mirne većine, intelektualaca, studenata, nezaposlenih, radnika do anarhista i ekologa. Svi se oni slažu da je Vlada neučinkovita, bez legitimiteta i vrijeme joj je da “ode” čim prije. Također ne “šmekaju” pretjerano niti najjaču oporbenu stranku, SDP kao niti njihove koalicijske partnere koji bar deklarativno izražavaju potporu prosvjednicima.
Pozitivno je da je narod ipak odlučio reći javno i glasno što misli o politici koju provodi HDZ, ali ne može se oteti dojmu da niti jedna (osim možda ultralijevih anarhista) strana nema niti okvirno odgovor što napraviti kad vrhuška siđe s vlasti.
Opravdano treba sumnjati kako će se ovom priliko ujedinjene strane i dalje držati zajedno i nakon raspisivanja izbora, a frustracija bi bila tim veća da jedna od opcija zasjedne za kormilo države, što je teško za povjerovati.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*