Punk Rock Holiday 003

10.-14.07. Tolmin, Slovenija
Ovogodišnji Punk Rock Holiday festival predstavljen je kao “najbolji do sad” uz headlinere Millencolin, Propagandhi, Casulties, H2O…

Treće izdanje najvećeg punk rock festivala ovom dijelu Europe ugostiti će 55 bendova grupa, od čega su polovica svjetski poznati dok je druga polovica rezervirana za mlade i perspektivne grupe iz cijele Europe.
Najekskluzivnije ime ovogodišnjeg festivala su kanadski Propagandhi čije festivalske nastupe, u više od dvadest godišnjoj karijeri, možemo nabrojati na prste jedne ruke.


Drugo ime ovogodišnjeg festiva su švedski Millencolin koji su se sa svojim izdanjima za Epitaph upisali u povijest kao najbolji europski primjer melodičnog punk rocka s bazom štovatelja od Kalifornije do Japana i Australije. Idući su utemeljitelji kalifornijske skate punk scene Suicidal Tendencies. Slijede socijalno politički angažirani Anti-Flag koji se nakon odličnog prošlogodišnjeg nastupa na Punk Rock Holiday vraćaju proslaviti svoju dvadesetgodišnjicu.
Nakon dugog vremena se u ove krajeve sa novim albumom stižu kultni britanski punkeri Snuff. Po prvi puta će u Sloveniji nastupiti i američki punkeri The Casulties. Slijede predstavnici novije punk rock scene Your Demise, Mute, The Menzingers i Atlas Losing Grip, pa hardcoreovci Knuckledust i Strike Anywhere, keltski punkeri The Mahones, ambasadori kalifornijske reggae scene The Aggrolites, a za vrhunac  će se ove godine pobrinuti predstavnici New York Hardcore scene H2O.


Tu je i desetak “domaćih” sastava: Elvis Jackson, Red Five Point Star, Kreshesh Nepitash, Golliwog, a Pigs Parlament će biti zaduženi za punk rock karaoke koje će se održavati nakon koncerata na afteru na plaži.
Festival se temelji na očuvanju interakcije između publike i izvođača pa ni ove godine neće biti ograde ispred glavne pozornice, a što znaći da je stagediving welcome. Micanje ograde je već prošle godine dodatno podiglo atmosferu festiivala, a što posjetiocima nudi širi raspon doživljaja koncerta od poptunog opuštanja na jednoj strani i dizanja adrenalina na drugoj strani.
Pozornica na samoj plaži „Beach stage“ će ove godine biti veća i na njoj će pored mladih bendova, koji će svirati u popodnevnim terminima nastupiti i veća imena poput Antillectual, Argies i Despite Everything.

Program po danima:

10.07.13

ANTI FLAG
STRIKE ANYWHERE
MUTE
USELESS ID
PAPER ARMS
VANILLA SKY
KRESHESH NEPITASH
FOOLISH WIVES
KEVLAR BIKINI
BURN FUSE

11.07.13

MILLENCOLIN
SUICIDAL TENDENCIES
ELVIS JACKSON
SWINGIN UTTERS
ATLAS LOSING GRIP
THE MAHONES
KNUCKLEDUST
ARGIES
FUTURE IDIOTS
BLASTING BOX
PISSING IN THE WIND
FUCK YOU FUCKING FUCKERS
BAKTERIJE
PUNKREAS
LINEOUT

12.07.13

H2O
YOUR DEMISE
THE MENZINGERS
RED FIVE POINT STAR
DUNCAN REDMONDS
CITY SAINTS
ASTPAI
DESPITE EVERYTHING
CARRY ALL
THIRTEEN DAYS
PAY WITH BLOOD
WAITING FOR BETTER DAYS
4TH ‘N GOAL
PANICKA
TEA BREAK

13.07.13

PROPAGANDHI

SNUFF
THE CASUALTIES
THE AGGROLITES
ANTILLECTUAL
BRAIN’S ALL GONE
GOLLIWOG
THE IGNORED
LUDE KRAWE
WHAM BAM BODYSLAM
THE MOR(R)ONS
LINTERNO
THE FORUM WALTERS
IN THE CROSSFIRE
FACE THE FAX
PIGS PARLAMENT

Ulaznice:
Cijene ulaznica u pretprodaji:
Festivalska ulaznica (4 dana): 78,00 EUR + provizija
Ulaznica za 2 dana: 45,00 EUR + provizija (broj ulaznica je ograničn!)
Ulaznica za 1 dan: 23,00 EUR + provizija (broj ulaznica je ograničn!)


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*