Radionica Procesi zagovaranja i modeli financiranja na području neprofitnih medija

Procesi zagovaranja i modeli financiranja na području neprofitnih medija12.11. 12h, Zelena akcija (Frankopanska 1), Zagreb
U Zelenoj akciji održati će se radionica Procesi zagovaranja i modeli financiranja na području neprofitnih medija pod vodstvom tajnika mreže Community Media Forum Europe (CMFE), Salvatore Scifoa.

Community Media Forum Europe intenzivno radi na jačanju utjecaja medija trećeg sektora u procesima donošenja odluka u europskom kontekstu. Radionica je nastavak na seriju javnih razgovora Doba medija koji su se bavili pozicijom kulture u medijima, novinarskom profesijom te mjestom neprofitnih medija u nacionalnom medijskom prostoru.
Nakon predavanja Kate Coyer, ravnateljice budimpeštanskog istraživačkog Centra za medije i komunikacijske studije (Center for Media and Communication Studies – CMCS) i stručnjakinje za community medije održanog u srpnju ove godine, Salvatore Scifo će prezentirati rad mreže Community Media Forum Europe (CMFE) i dobre primjere zagovaračkih praksi i modela financiranja neprofitnih medija u europskom kontekstu.
Cilj je radionice prikupiti informacije i znanja o zagovaračkim aktivnostima u ovom polju te omogućiti predstavnicima neprofitnih medija razmjenu iskustava, kao i razmatranje mogućnosti implementacije pojedinih praksi u hrvatskom kontekstu kako bi se unaprijedio rad i razvoj neprofitnih medija. Na radionici su pozvani svi pojedinci s iskustvom rada u neprofitnim medijima i medijima iz područja kulture i civilnog društva.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*