17.12. Močvara Zagreb
Zagrebačka Močvara nam za kraj godine sprema pravu poslasticu: čak četiri benda u jednoj večeri: CONVERGE, TOUCHE AMORE, A STORM OF LIGHT i THE SECRET.

Converge u Zagrebu imaju kultni status, u Zagreb dolaze po treći puta. Svi koji su ih vidjeli u vrućini Močvare u kolovozu 2010. zasigurno neće niti ovaj puta propustiti provjeriti stare math-koraše. Converge će predstaviti svoj album All We Love We Leave Behind čiji izlazak je najavljen za 11. rujan.

S druge strane naši pravi favoriti su tršćanski neoblackmetalpostcrustcore The Secret, od skoro i uzdanice newyorškog Southern Lord Rec. iz koga stoje ni više ni manje majstori iz Sunn o))).

The Secret smo već ove godine imali priliku vidjeti u Attacku kad su nam obećali da se skoro vraćaju. Svi koji ste ih propustili nemojte si to dozvoliti još jednom jer se radi o izuzetno značajnom novom bendu.
Touché Amoré spadaju u noviji val američkih post-hardcore sastava kao što su Defeater, La Dispute, Tigers Jaw…
Posljednji, ništa manje zanimljiv bend A Storm of Light dolazi iz Brooklynam, i ne svira NYHC. Bend opisuju kao doom Metal/Post-Rock, a iza projekta stoji Josh Graham, poznat po radu s Neurosis i Red Sparowes. Dobra preporuka.

secret

Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Share on LinkedIn
Bookmark this on Digg


Kategorije: ARHIVA.

2 Komentara, Komentiraj

  1. krisče

    dobar gig.o converge netreba nešto posebno govoriti,TA su navodno jako dobri uživo,iako meni osobno nije jasan taj čitav hype oko tog benda,the secret zakon(valjda će bit bolji zvuk nego u attacku – i da,oni nisu noviji bend,samo su u zadnje vrijeme dobili nešto više prilike da hodočaste:),a storm of light se meni nikako ne uklapu u ovaj četverac,ali bend je izuzetan,gledao sam ih kao predgrupu sleep u tvornici,bend je prezakon i to valja provjeriti.ono što ih karakterizira su projekcije kombinirane s glazbom.sve u svemu jedan prvoklasan post metal.
    dobar gig.valja ić!

  2. thnx kris na dodatnim pojašnjenjima. za the secret, pod novim misli se na bend koji se kod nas u posljednjih godinu dana često vrti. tome je definitivno zasluga i ugovor sa Southern Lord. što je tamo, treba provjeriti, a ako je s (uvjetno rečeno) ovih prostora i dodatno suportirati

Odgovori na “Močvara: Post-hardcore koncert godine”

*


najave

18.10. Kinoklub // mala scena Hrvatski dom, Karlovac

18.10. 22 h NT Wave Techno Guitar // Busket Pub, Split

25.10. ZEIX SPEKTRUM: izložba i instalacija // Mala scena, Karlovac

29.10. Maybeshewill // Klub Attack, Zagreb

31.10. Pravac u Šanac // Karlovac

08.11. NOTHING // Močvara Zagreb

07.11. Defibrilacija metal // Mala scena, Karlovac

08.11. Metal carnival // Mala scena, Karlovac

11.11. Fates Warning // Hard Place, Zagreb

27.11. Einstürzende Neubauten // Šiška, Ljubljana

2.2.2015. Sabaton // Tvornica, Zagreb

19.-25.07.2015. METALDAYS // Tolmin, Slovenija