Familija Cavalera u gostima

Soulfly su po treći puta nastupili u Zagrebu i bilo je potpuno jasno da će ekipa PLANet magazina i ovaj puta provjeriti je li stari as Max Cavalera još uvijek na vrhuncu zadatka.

Teško se riječima može opisati koncert Soulfly u sklopu Maximum Cavalera turneje. Prepuna Tvornica mogla je uživati u jednom od boljih koncerata ove godine pa krenimo redom.
Soulfly na turneji prate dva benda: Lody Kong i Incite.
Večer je otvorio Lody Kong koji vodi Igor Cavalera. Na žalost, nismo stigli na sam početak pa tako niti mogli provjeriti Lody Kong, ali prema komentarima frendova ostavili su solidan dojam.
Drugi po redu dolazi Incite kojega predvodi Richie Cavalera. Prisutni su mogli uživati u odličnom nastupu i pritom se dobro zagrijati za Soulfly. Publika je mosh pitom i dizanjem ruku nagradila njihov nastup.

Nakon prva dva benda usljedila je stanka, za čije vrijeme publika poziva Soulfly na pozornicu. Negdje oko 22:30 na pozornicu izlazi legenda metal glazbe, Max Cavalera! Već prvim riffom pjesme “World Scum” diže Tvornicu na noge, a onaj mali mosh pit za vrijeme Incitea širi se do pola dvorane. Nakon “World Scum” slijedila je “Blood Fire War Hate”.
Na “Refuse-Resist” cijela dvorana skače u ritmu i pjeva dobro poznati refren. Od Sepulturinih pjesama još smo mogli čuti: “Arise” , “Dead Embryonic Cells” , “Troops of Doom” i “Roots Bloody Roots”.
Pjesma “Revengeance” na pozornicu dovodi cijelu obitelj Cavalera. Publika cijelo vrijeme skače i divlja, a onaj mosh pit s početka koncerta ponekad na Maxov poziv postaje circle pit. Odsvirali su i nešto metal “klasika” poput “Iron Mana” Black Sabbatha, “Walk” od Pantere i “Trooper” od Iron Maidena.
Pred sam kraj koncerta Max odlazi s pozornice i vraća se u dresu hrvatske nogometne reprezentacije i pjeva “Eye For An Eye”.
Odlična večer i odličan koncert u prepunoj Tvornici gdje se za prigodnih 70 kuna moglo vidjeti legendarnoga Maxa i dva vrlo dobra prateća benda.

Set-lista:
1. Resistance
2. World Scum
3. Blood Fire War Hate
4. Refuse / Resist (Sepultura)
5. Frontlines
6. Prophecy
7. Back to the Primitive
8. Defeat U
9. Downstroy
10. Intervention
11. Iron Man (Black Sabbath)
12. Arise / Dead Embryonic Cells (Sepultura)
13. Troops of Doom (Sepultura)
14. Territory
15. Walk (Pantera)
16. Plata o Plomo
17. Revengenance
18. Roots Bloody Roots
-bis-
19. Jumpadafucup
20. Eye for an Eye
21. Trooper (Iron Maiden)

tekst: Adrian Vučković
foto: Roko Šikić

FOTO GALERIJA


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*