Student Day Festival

Rijeka – Završen je ovogodišnji Student Day Festival u koji je trajao protekli tjedan s vrhuncem tijekom vikenda 24. i 25. svibnja kad su nastupile mnogobrojne glazbene zvijezde.

Projekt je to primarno Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci koji uz potporu Grada Rijeke i sponzora pretvori gradske ulice u pravi studentski raj. Oko 16,000 riječkih studenata ima priliku uživati u Culture Weeku i besplatnim kazališnim predstavama i sličnim događanjima, sportskim aktivnostima na samom Korzu, no najviše pažnje plijeni upravo glazbeni program.
Naime, ove su godine headlineri bili Hladno pivo za petak i Shapeshifters za subotu, uz Majke, Sane, RHCP Tribute Band, Stillness, Madrille, The Kung Foo Fighters, Kandžiju i druge.
Već tradicionalno, nekoliko se tisuća ljudi okupilo pod šatorom (i oko njega) na Gatu Karoline Riječke. Ono što su studenti primjetili je da piće nije bilo baš jeftino – primjerice pivo za 15 kuna, a pitanje sanitarnog čvora bilo je riješeno Toi-Toi kemijskim wc-ima koji su, nažalost, bili jedina izvediva opcija. Incidenata nije bilo.
Hladno pivo se pokazalo kao pogodak za riječku publiku koja je ujedinila studente iz svih krajeva Hrvatske u pjevanju starih i novih hitova. Nije izostala ni „Studentska“ koju bend rijetko izvodi uživo. Subotu je pokvarila kiša, odnosno pljusak koji je zaštitni znak grada Rijeke, ali studenti se nisu dali i opet su popunili šator.
Inicijativu su prepoznali i ministar Jovanović, rektor riječkog Sveučilišta Pero Lučin te gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel koji je iz backstagea pratio koncert. Matea Lacmanović


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*