ACT LIKE MOONLEE FESTIVAL 2009

ACT LIKE MOONLEE FESTIVAL 2009
06.06. 19 h Prostor, Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec

Umjesto ovogodišnjeg ACTFEST-a na otvorenom (inače, ACTFEST će se održati u rujnu na raznim lokacijama u gradu), u suradnji s Moonlee Records ACT iz Čakovca organizira jedan od boljih festivala posljednijh godina u SZ Hrvatskoj. Ulaz 40 kn

nastupaju:

LVMEN (Češka Republika) su osnovani sredinom 90-ih, a već pred sam kraj istih dostigli su ono što se naziva kultnim statusom na underground sceni diljem čitave Europe. Monumentalni i mračni zvučni zid kojega su istovremeno gradili i neurotično razbijali u komadiće, opisivao se kao spoj apokaliptičnih Neurosis, destruktivnih Swans i nervoznih Slint. Ubitačna kombinacija epiteta samo donekle ilustrira Lvmen koji u svojoj posebnosti nadilaze takve definicije. Nedugo nakon uspona nestaju svatko svojim putem da bi se nakon pet godina stanke odlučili na nastavak karijere i objavljivanje 3. studijskog albuma “Mondo” na respektabilnoj etiketi Day After Records 2006. Na ovogodišnjoj turneji predstavljaju novi album “Heron”.
http://www.myspace.com/lvmen

ANALENA (HR/SLO) su kultni emocore screamo band, čije ime na sanskrtu znači “kao vatra”. Osnovan je 1997. godine nakon što su se susreli putevi petero ljudi sa obiljem ideja, vizija i ambicija. Ana, Mijo, Six, Miran i Zet zadnjih su godina nekoliko puta proputovali cijelu Europu, na novo definirali pojam emo-core i albumom Carbon Based proširili poimanje svoje glazbe koja je za neke hardcore, za druge noise, za treće punk… U svoju glazbu miješajući osjećajne “gorko-slatke” melodije s gustim slojevima bučnih gitara i furioznim naletima ritam sekcije unose svoje fantazije, osobne aspekte, životna iskušenja, iluzije savršenog svijeta, prolaznost prirode i vječiti krug promjena. Njihovi nastupi uživo posebna su priča… http://www.myspace.com/analena

HESUS ATTOR (Rijeka) je bend zanimljivog imena, zajedno s bendovima Father i One Piece Puzzle, predvodnik je riječkog vala metal izvođača. No, reći kako Hesus Attor sviraju klasični metal bilo bi pogrešno. Njihov zvuk prepun je eksperimentiranja i najlakše bi ga se moglo opisati kao metal math/core. Hesus Attor krase energični ritmovi i upečatljiv vokal, a na svom prvom koncertu u Čakovcu promoviraju svoj album “Sonic Gastronomy vol. 1″ koji je izdan za Moonlee records sredinom rujna 2008. godine.
http://www.myspace.com/hesusattor

AMOK (Zagreb) su pankeri koji sviraju metal u hardcore bendu. Kratko i jasno.
http://www.run-amok.org

YOUTH AGAINST (Čakovec/Varaždin) su svima poznati lokalni hardcore bend, prema mišljenju mnogih, puno bolji i od mnogih poznatih svjetskih HC imena.
www.myspace.com/youthagainstck


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*