Apocalyptica: Puno radimo na međusobnoj komunikaciji

Apocalyptica pula arenaDonosimo i dio razgovor s trećim bendom koji je nastupio na ovogodišnjem Arena Festu. Radi se o finskom sastavu Apocalyptica koji je uz Laibach i Guano Apes nastupio u Puli.

Hrvatsku publiku sve više privlači skandinavska glazba i kultura, što se vidjelo na Arena Festu u Puli, novom glazbenom festivalu koji je ove godine doveo Apocalypticu, Guano Apese i Laibach. Saznali smo kakve su to imali probleme oko trećeg albuma, što misle o 2Cellos (Hauser i Šulić) i možemo li očekivati suradnju s Nightwishom.

Je li vam bilo teško prebaciti se na autorske pjesme nakon toliko obrada?
– Da,ali ne glazbeno, već tehnički. Počeli smo kao prijatelji koji su iz zabave obrađivali najveće hitove Metallice, da bismo nakon drugog albuma željeli odsvirati svoje pjesme. Nije bilo teško napisati pjesme, već se dogovoriti s našom diskografskom kućom, koja je željela da nam i treći album budu obrade, rekao je Eicca Toppinen.

S kime biste željeli surađivati?

– Imamo nekoliko pjesama koje moramo izbaciti na tržište, ali za novi album nemamo nikakve planove, baš ne znamo kakav će biti.

Potvrdili su da i dalje sviraju klasičnu glazbu, koja im je puno zahtjevnija od suvremene. O suradnji s Tuomasom Holopainenom iz Nightwish kažu da je moguća pošto su jako dobri prijatelji s njegovim bendom i već su nekoliko puta nastupali zajedno. Priznali su da nisu čuli za naše dečke 2Cellos, ali kombinaciju klasičnih instrumenata i suvremene glazbe ne smatraju kopiranjem ni u kojem smislu.

Na kraju su naglasili kako im je međusobna komunikacija jako bitna čemu posvećuju puno vremena, no važna im je i komunikacija s publikom.

Apocalyptica je na koncertu briljirala, međutim, izostala je zajednička izvedba pjesme „The Path vol.2“ sa Sandrom Nasić iz Guano Apes.

Više o cijelom festivalu pročitajte na http://planetmagazin.net/arena-fest-2011/, a fotogaleriju možete pogledati na Galerija ArenaFest2011.

Tekst: Matea Lacmanović
Fotografije: Francesca Delbianco


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*