Billy Idol u Zagrebu!!!

Billy Idol in music festival jarun 201022./23.06. Otok hrvatske mladeži, Jarun, Zagreb
Kao jedan od glavnih headlinera ovogodišnjeg InMusicu od danas je i nepredvidljivi britanski rocker Billy Idol.

Billy je postao popularan zahvaljujući hitovima Eyes Without A Face, White Wedding, Hot In The City, no prije samostalne karijere manji broj fanova zna kako je započeo kao pjevač sredinom sedamedestih u punk bendu Generation X. Idol je široj javnosti tek upao u oko (i uho) nakon razlaza matičnog benda smekšavši nekadašnji punk izričaj.
Tako se stvari s prvog albuma izdanog 1982. godine, “Billy Idol”, penju na top-listama i postaju svevremenski hitovi.

Uz Billy Idola na ovogodišnjem festivalu na Jarunskom jezeru potvrđeni su nastupi Massive Attack, Rise Against, !!! (Chk Chk Chk), Flogging Molly, LCD Soundsystem i Broken Social Scene, a očekujemo još neka imena koje će organizatori najaviti tijekom sljedećih tjedana.

Biografija

Billy Idol rođen je 1955. u Middlesexu, u Engleskoj. Godine 1976. osniva bend Generation X, a nakon razlaza benda odlazi u New York gdje započinje solo karijeru te suradnju sa Steveom Stevensom. Zahvaljujući hitovima kao što su „White Wedding“ i „Dancing With Myself“ postaje MTV zvijezda. Svoj prvi album nazvan jednostavno „Billy Idol“ izdaje 1982., a ogroman uspjeh postiže drugim studijskim albumom „Rebel Yell“ iz 1984., na kojem se nalaze i poznati hitovi „Eyes Without a Face“ i „Flesh For Fantasy“.

Njegov sljedeći album „Whiplash“ iz 1986., pokazuje se kao dostojan nasljednik „Rebel Yella“, a donosi hitove kao što su „To Be a Lover“, „Don`t Need a Gun“ i „Sweet Sixteen“. Godine 1990. Idol izdaje „Charmed Life“ na kojem se nalazi i popularni singl „Cradle of Love“, za čiji video uradak iste godine osvaja MTV Music Video Award u kategoriji Best Video from a Film. Uslijedio je „Cyberpunk“ 1993., a nakon dvanaestogodišnje diskografske stanke Idol izdaje „Devil’s Playground“ (2005.) i „Happy Holidays“ (2006.), album božićnih pjesama.

Uz studijske albume u njegovoj diskografiji nalazi se i nekoliko live i kompilacijskih albuma od kojih „The Very Best Of Billy Idol: Idolize Yourself“ iz 2008. uključuje i dvije nove pjesme „John Wayne“ i „New Future Weapon“.

Diskografija / Studijski albumi

1982. „Billy Idol“
1984. „Rebel Yell“
1986. „Whiplash Smile“
1990. „Charmed Life“
1993. „Cyberpunk“
2005. „Devil’s Playground“
2006. „Happy Holidays“


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*