valium for knee pain buy valium valium is an agonist of gaba

valium dose sizes diazepam online is valium stronger than vicodin

ambien lawsuit attorneys buy ambien online buy zolpidem online Fort Worth

xanax and empty stomach buy xanax will xanax show up in a dot drug test

will xanax help me sleep on adderall buy xanax 2mg xanax equals how much valium

vicodin valium interaction valium online side effects of grapefruit juice and valium

much does tramadol cost street buy tramadol overnight ultram buy Fort Lauderdale

can you take motrin with ambien buy ambien ambien at the end of pregnancy

valium iv use buy valium dog accidentally ate valium

what is standard dose of valium valium for anxiety valium antispasmodic

In Flames: metal za ugodno odrastanje

In Flames boogalooHvaljeni švedski melodični death metalci In Flames odradili su u zagrebačkom Boogaloou, po mnogima, jedan od najboljih koncerata na turneji. Kako se tamo provela naša hard’n’heavy ekspedicija provjerite u nastavku teksta.

Kad čovjek ne zna točno što može očekivati od određene situacije – pogotovo ako je određena situacija metal koncert – onda je jasno da može očekivati tri ishoda – da će se oduševiti, ostati ravnodušan ili se doma vratiti posran.

Odluka da se poprati koncert švedskih In Flames u Boogaloo-u donesena je temeljem jednokratn0g preslušavanja njihove diskografije, usmenom preporukom nekolicine mlađih kolega, te napisima po elektronskim medijima. Po svemu tome zaključili smo da se radi o velikom bendu koji iza sebe ima solidnu količinu prodanih albuma, koncerata i spotova na glazbenim televizijskim postajama. Zaključili smo i da je nakon prvih albuma bend zaokrenuo ka komercijalnijem, melodičnijem glazbenom izričaju, a tekstualno se okrenuo emocijama (Sic!). Recimo da bi to bio neki logični nastavak za ljubitelje (ili ljubiteljice) HIM koji postupno prerastaju Ville Vala i njegove Join me in death pjesmuljke. Recimo da su HIM za 5-7 razred osnovne škole, onda bi In Flames mogli biti fini soundtrack za prelazak osnovne u srednju. Metal za ugodno odrastanje, reklo bi se. Ima ih na MTV-u, ima ih na fejsbuku, a opet za njih neznaju baš svi iz razreda. Uz to nisu baš totalni mlakonje, ima neke žestine, ali isto tako gađaju u žicu osjetljivog tinejdžera koji se bori sa svojom individualnošću, osjećajima pripadnosti i prvim ljubavima..

Kako smo taj dio života nažalost završili prije nekoliko godina, odlasku na ovaj gig ipak su presudile povremene doublebass dionice i pamtljive melodije, a najviše od svega – velika očekivanja od velikih imena na metal sceni (bez obzira u kojem segmentu heavy metala govorili); znači vrhunska produkcija, besprijekorno ozvučenje, scenski efekti itd. To, i rekao bi jedan naš kolega – mlade i zaljubljive teen-metalke.
Baš je to situacija koja nas je po dolasku najviše začudila – teen-metalki (i metalaca) možda desetak-dvadeset u punom Boogaloo, ostalih par stotina posjetitelja ne baš tako mladih hevijanera i znatiželjnika; a smio sam se kladiti da će situacija biti baš obratna.. To je nažalost po metal scenu u Hrvatskoj još jedan dokaz da mladi više ne slušaju normalnu glazbu, pa čak niti ove light verzije.

Druga stvar koja je neugodno iznenadila – kad su simpatični, pristojni Šveđani započeli nastup je definitivno pretih i prilično nejasan zvuk. Zadnji metal/hard koncert s pridjevom „veliki“ kojem smo nazočili u ovoj dvorani bili su Lamb of God gdje se od prve sekunde na publiku sručio zid buke. Ovdje su na naše razočarenje velika očekivanja o nordijskoj savršenoj produkciji tu pljusnula na pod koji je žalosno mirno i čvrsto ležao pod nogama. Prošlo je dobrih pola sata da ton majstor pohvata konce i podeblja kanale koje je trebalo da bi dupli basovi počeli tresti. A do tada je već sve otišlo dođavola… Jer očekivali smo curice koje će pjevati refrene i povremeno metalsko hej-hej – a dobili 25+ metalce koji pjevaju „Don’t tell me, Tell my ghost, Cause I blame him – For all I don’t want to know“

I kad misliš da si vidio sve i da je najgore prošlo, onda se dogodi jedno „ajmo ruke gore“ i ljuljaj desno-levo, njiši i talasaj, ajmo sada svi. I pogledaš oko sebe – stvarno svi! Homer Simpson je izmislio riječ za ovakve situacije – DOH! Pa nisu ovo Divlje Jagode? Ili, kako su neki rekli – Vatreni Poljubac.. Nema ni Zeleta, ni Alena, a bogami ni legendarnog Milića Vukašinovića. Sjetih se odmah našeg dobrog prijatelja Bajre (kojeg nismo vidjeli godinama) iz Bosanske Krupe koji je – nakon što se razočarao u karlovačke metalce na jednoj slušaoni na Maloj sceni koji su samo mlatili glavama umjesto da se pošutaju ko muškarci – reko: “kad metal svira mora krv špricat”!

Za zaključak – neuvjerljiva produkcija (izuzev atraktivnog LED lighta), rezerviran bend koji osim pjevača gotovo da ne komunicira s publikom, a cijeli ugođaj primjereniji nastupu Đibonija na Danima pive. Kažemo to bez ikakve osude – Boogaloo je bio pun i ekipa se bez sumnje dobro provela. Dapače, držimo da je koncert za fanove In Flames bio fantastičan, baš onakav kakav mora biti i s te strane nema zamjerke. Mi u PLAN.etu više volimo neke druge stvari.
Zbog svega toga na stranicama PLAN.et magazina nećete čitati izvještaje s koncerata Amon Amarth i Sonate Arctice. Barem od ovog autora. Ova vrsta metala dobila je crveni i pauzira dvije utakmice. Dimče Dimitrovski

In Flames, 26.09.2011


Swim


Come Clarity


Trigger


13 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*