Jenna G & Danny Wheeler

 party08.04. Aquarius Zagreb
U Aquarius dolaze britanske drum and bass zvijezde Jenna G i Danny Wheeler.

Uz headlinere u Aquariusu će nastupiti Dirty Beatz Dji Pro, T-Live, Leeks i Mirko

Upad: 40 kuna do ponoĆi, 50 kuna nakon…

 jenna g

Jenna G okušala se u svim sferama kreativnog izražavanja pa je tako nastupala kao prezenterica, voditeljica, pjevaČica i MC. VeĆ s 14 poČinje DJ-jati usporedo nastupajuĆi s nekoliko bandova, a 2000. s dvojicom producenata osniva grupu Un-Cut i izdaje jedan od najveĆih drum&bass hitova, Midnight. Nedugo nakon toga zapoČinje suradnje s Goldijem i So Solid Crew, usporedo dobivši voditeljsko mjesto na radijskoj stanici BBC 1xtra, a uz radijsku karijeru, Jenna zapoČinje rad na prvom samostalnom albumu, For Lost Friends, koji 2006. izlazi na Zincovoj etiketi Bingo i postaje instant-klasikom. Kako je svaku od 14 pjesama skladao drugi producent, album potpisuju veliČine kao što su Shy FX, Zinc, Total Science, Commix, Kabuki i Nu:Tone, a najveći hit, In Love, vrtili su mnogi poznati svjetski DJ-ji, od pokojnog Johna Peela, preko Gilesa Petersona do d&b predvodnika kao što su Andy C i Hype. Ogroman uspjeh albuma nije prošao nezapaženo ni u sferama inaČe nezainteresiranim za d&b, pa Jenna zapoČinje rad na nizu visokoprofilnih projekata od kojih je najzanimljiviji stalna suradnja s house zvijezdama Shapeshifters te live turneja s popularnim drum n bass bendom The Qemists.
Jenna je ponovo u studiju i radi na svom drugom solo albumu The Break Upí sa Zed Bias-om i Engine-Ears-om.

Danny Wheeler se pojavljuje na glazbenoj sceni kao label menager “Infrared Records”. Iza sebe ima 2 singla za novi album house legende Jocelyn Brown, remix za Afronauts (Bugz In The Attic), broken beat single s istog albuma u suradnji s Markom Forceom.

2005. godine, pokrenuo je izdavaČku kuĆu W10 što su najavila dva opening partija u londonskim klubovima Movement @ Bar Rumba i Movement @ Herbal na kojima su uz Danny-a nastupali i gosti: Brian G, J Majik, Sub Focus, The Mixologists, MCMC & Darrison i mnogi drugi. DJ Hype, J Majik, Adam F i Patrick Forge podržali su zvuk W10Records svojim nastupima na Kiss FM.

Kao label menager Infrared Records, zaslužan je za dovođenje izvođaČa kao što su: Marky, XRS, Sub Focus, Clipz te za J-Majik-ov d’n’b remix Groove Armade. Nakon toga posvetio se produkciji u studiju s izvođaČima kao što su J-Majik i Adam F, a rezultat produkcije s njegovim starim prijateljem Sub Focus-om je legedarni singl Ghost koji se nalazi i na mix-u Nightlife Andy C-a te na Ed Rush & Opticalovoj Out of the Box kompilaciji.

 

Nastupe d’n’b majstora organiziraju Transmeet.Tv i Dirty Beatz Crew kao obilježavanje zajedničkog rođendana.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*