Karlovačka rock eksplozija

10.05.2008 Hrvatski dom, Karlovac

Na prvoj večeri manifestacije Ka-rock eksplozija zasvirali su karlovački sastavi Power Trip, Me as Well, Crom Dubh i BlackJack.Na prvi bend se moglo zakasniti samo 40-ak sekundi jer je toliko i trajao njihov nastup . PowerTrip očito imaju dobre uzore ali od njih nisu naučili i to da se na stage dolazi s više od jedne gitare jer kad pukne žica, a još se nema imbus (naročiti ključ za promjenu žice na gitari) onda se samo može prekinuti svirka. Druga opcija je nastaviti bez jedne žice jer publika nebi ionako skužila taj hendikep obzirom da razglas nije pretjerano precizan.

Me as Well su mladi pankeri koji očito puno slušaju Green Day pa tako i zvuče. Evidento je da imaju puno fanova pa dok su i izazvali erupciju teenage oduševljenja u prvih par redova. Definitivno najbolji bend večeri. Nije jedino jasno žele li nešto više od sviranja jednom godišnje na lokalnoj gitarijadi.

Crom Dubh su karlovački Irci i valjda ih više vole po okolnim pankerskim festivalima nego na lokalnom terenu. Definitivno trbaju jači razglas (ili bar pojačala) jer se violina, inače glavni adut ovog sastava, čuje svega dva tona pa Cromovci zvuče kao inačica hillbilly banda kojeg dočaravaju ZZ Top u Povratku u budućnost 3. Jedino je ljepše vidjeti zgodnu violinisticu nego simpatičnog bradonju kako cijuče po svom instrumentu.

Black Jack mi od samog pojavljivanja na lokalnoj sceni nisu pretjerano jasni. Ekipa izgleda kao karlovačka inačica posrnulih newbreed MTV pankera Papa Roach, no ne zvuče kao ništa od navedenog. Najblaže rečeno čini se da im je Ekatarina glavna zvijezda vodilja, a nešto slično može se čuti i kod bendova tipa Vatra, Ramirez ili Adastra. Dakle, ništa originalno niti inventivno, a još se ne uklapa u subkulturne pravce pa nije niti jasno kojem tržištu ili publici se Black Jack obraćaju obzirom da je potpuno izvjesno da to što sviraju ne rade isključivo zbog sebe, pa ako se nekom dopadne tim bolje.

Na koncu, najavljeni Miki i srebrni miševi nisu niti nastupili jer je dio benda imao dogovorenu gažu na proslavi mature. Sva sreća jer je svirka i ovako trajala do tri sata, a Mikija i drugove imati ćemo priliku vidjeti već uskoro.killdozer


43 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*