Sepultura pomela Boogaloo

Sepultura ZagrebOvogodišnji zagrebački nastup najpoznatijeg brazilskog glazbenog izvoznog proizvada, monumentalne Sepulture, iznenadio je po tome da je teško za očekivati da jedan bend i nakon takvih personalnih promjena (u bendu je samo jedan izvorni član) i dalje na stejđu izgleda tako uvjerljivo.Kao što sigurno zna svaki iole upućeniji znalac žestokih riffova Igor Cavallera je nakon zakapanja ratne sjekire s boorazom Maxom izašao iz banda i nastavio s radom unutar bratstva Cavallera Conspiracy.

Jedini originalni član, Andreas Kisser izgleda nema lak posao, a neki to nazivaju i “šibanjem mrtvog konja”. Izgleda kako Andreas radi ono što najbolje zna i na Igorovo mjesto dovodi o-dli-čnog Jean Dolabellu na bubnjeve koji uz Paulo Xistoa na basu stvara više no dobru platformu za metal baražu. U mikrofon i dalje urla impozantni Derrick Green na kojega su se već fanovi naviknuli no vidi se tko je ovdje šef.

Odabir Boogalooa i nije najsretnije rješenje, osobito ako se uzme friško opločeni pod koji je i bez prolivenih piva i znoja klizalište. Veći problem s Boogalooom je neadekvatan razglas iz kojeg je Sepulturin tonac valjda isjedio zadnji atom snage, a tome je pridonio i moćan backline.

Kao predgrupe rokali su pulski Popaye i za njima solidni the Sorrow. Njemački thrash nu metalci nisu pretjerano razigrali metal i HC fanove odrasle na beneth the remains/arise hitovima, ali zgodno je vidjeti jednu pregrupu koja je koliko toliko “ozbiljna na stejđu”. Treba ipak žaliti za najavljenim double impactom o kojem se pričalo. Naime, umjesto Sorrow šuškalo se kako će zajedno s Sepulturiom ovdje na stupiti i Napalm Death. Kao što znamo, Napalmi su bili u KSETu prije dva tjedna.

Sepultura je u Zagreb stigla u okviru europske turneje na kojoj promoviraju novi konceptualni uradak A-Lex, inspiriran kultnom knjigom i filmom Clockwork Orange. I sami songovi s nove ploče bili su najveća spuštalica za fanove očito neinformirane previše u ono što Sepultura danas radi. Zato su Dead Embryonic Cells, Territory, Refuse Resist i ostali hitovi raspalili pravu slemačinu u prvih desetak redova.

Sepultura je odrapila poštenih skoro dva sata svirke, a sve je završilo očekivanim Roots Bloody Roots. Do sljedećeg posjeta priča se nastavlja…

ps. Kisseru i ekipi želimo uspješnih još bar 25 godina na sceni te poneki novi “antologijski” hit


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*