review: Devin Townsend Project i Fear Factory u Ljubljani

Devin Townsend Project i Fear Factory na svojoj europskoj turneji 30. studenog stigli su u ljubljansku Kino Šiška. Tamo je bio i naš dopisnik iz Pule Darko Rajić.

Petak, taj ludi petak se cijeli dan kiša nadvijala nad nas i prijetila da nam pokvari nešto što čekamo godinama…ali, sve je, ipak, bilo jaaako dobro. Kiša jedva da je pala, Ljubljana hladna i vesela, kao i uvijek, a mi spremni za koncert koji će dostojno zatvoriti ovu godinu, barem što se mene tiče.

Na žalost, zbog posla, zakasnili smo na slovenski alter rock band ZirkuS, koji šara od Toolovštine, pa do modernog popa…uglavnom, po onome što sam slušao na cd-u, fino zagrijavanje za hell koji slijedi.

21:00!!! Postava DTP izlazi na stage uz ovacije…ošišani basist i gitarist sa ZZ Top bradama pozdravljaju, a bubnjar sa mohawk frizuricom sjeda za stroj…a onda dolazi boss! Devin Townsend himself sa svojim malim dinosaurom. Stavlja ga na pedalboard, pozdravlja ga, a i mi mu kličemo! Devin je sretan, pozitivan, tu je za nas!!Odmah nakon uvoda na platnu zagrmili su početni rifovi pjesme Supercrush s Addicted-a……euforija, singalong, atmosfera… Devin daje 300%, uz svu prehladu koja ga muči, a redaju se ne hitovi, već himne.
Devin Townsend je čovjek koji jako dobro zna tko smo mi, publika, i tako nam se i
obraća… kao svom najboljem prijatelju. Tako sam se i osobno osjećao: kao da pjeva svakom od nas posebno, kao da smo povezani u magiji zvanoj glazba…12 pjesama, među kojima bih izdvojio Grace, toliko su ušli u tijelo kao energetski udar, da se nakon koncerta pivo popilo mehanički, u transu….

Ocjena 5+…Devine i bend, hvala ti za ovo predivno iskustvo!

Set lista:

1. Supercrush!
2. More!
3. Kingdom
4. Truth
5. Planet of the Apes
6. Where We Belong
7. War
8. Vampira
9. Lucky Animals
10. Juular
11. Grace
12. Deep Peace

http://www.youtube.com/watch?
v=xniy3GlwVX4&list=UUSmCS13wopVdWgwjbynUlPg&index=2

Nakon pauze stižu Fear Factory….drugi put ih gledam ove godine, i mogu napisati malo toga, jer sam na koncertu u petak proveo malo vremena. Jednostavno, FF su za mene nekada bili svetinja, a danas kad vidim i čujem patnje u vokalu Burtonovom, jednostavno mi dođe da ih nikada više niti ne poslušam. Ritam sekcija je čak i moćna, predvođena sa legendarnim Casaresom na gitari, čak i na back vokalima koji su bolje zvučali od glavnog. Sve u svemu, Burton djeluje donekle uvjerljivo na growl dijelovima, ali clean…uši pate. Zvuk je bio odličan…moćni sintetički apokaliptični udari, ali nedovoljno da me razvale kako su to nekada znali na cd-u.

Setlista:

The Industrialist
Shock
Smasher/Devourer
Powershifter
Acres of Skin
Linchpin
Resurrection
Recharger
Martyr
Scapegoat
Demanufacture
Self Bias Resistor
Zero Signal
Replica

Darko Rajić


FOTO GALERIJA


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*